Mars 2024

Från slutet av förra året fram till nu har vi arbetat med att engagera sponsorer till cykelorienteringen och vi har fått ett fantastiskt gensvar.

Nu börjar vi att planera själva orienteringen.

Även om våren sägs ha kommit till våra trakter säger termometern något annat, men vi hoppas att vi snart får lite varmare väder. Då kommer vi själva att cykla runt och leta efter lämpliga kontroller. Målsättningen är att så långt det är möjligt att välja cykelvägar och lågtrafikerade allmänna vägar. Du väljer naturligtvis själv din egen väg mellan de olika kontrollerna, men vi kommer att tipsa om olika rutter. Har du aktivitetsappen Strava kommer du att kunna ladda ner de olika rutterna. Vi återkommer om detta.

Målsättningen är att alla ska kunna delta och uppleva vår fantastiska natur runt omkring Staffanstorp. Att Skåne inte är platt kommer deltagarna att upptäckta.

24 mars
Idag har jag cyklat runt i Staffanstorp och hittat flera roliga kontrollpunkter för barn/familjerundan. Det finns många trevliga och roliga lekplatser som du kanske inte har upptäkt än - eller tar det för lång tid när dina barn vill leka i stället för att cykla vidare? Gå gärna in på https://www.facebook.com/staffanstorpsrotary och lämna dina synpunkter i kommentarsfältet.
/Pelle Nilzén
Snart säljstart!
Idag, den 2 maj, har jag hämtat tävlingsfoldern från tryckeriet. Imorgon mjukstartar Bonnamarknaden och då får vi reda på var vi ska stå och sälja kartorna på lördag och söndag.