Maggie Nath och Annette Holm tilldelades utmärkelsen Årets Staffanstorpare i samband med ett hybridmöte (fysiskt och video) på Staffanstorps Gästis.
Maggie Nath och Annette Holm har under tre års tid drivit projektet Saved i Staffanstorp genom att ta tillvara mat som annars skulle slängas, laga och erbjuda den till mindre bemedlare medborgare i samhället.
 
 
- Vårt samhälle har svårt att fylla alla de behov som finns, säger Maggie Nath. Efter att ha gått en utbildning i socialt entreprenörskap startade Maggie och Annette projektet Saved.  - Vår ambition och syfte var att motverka barnfattigdomen och minska matsvinnet, menar Maggie.
Efter en del krångel med ansökan om bidrag startade de arbetsmarknadsprojektet Saved för snart tre år sedan. Att det är ett arbetsmarknadsprojekt innebär att människor slussas till projektet via arbetsförmedlingen, socialtjänsten, försäkringskassan och därigenom får möjlighet till ett meningsfullt arbete. Totalt har man hanterat ett antal hundra ton mat som annars skulle slängas. Det har gjorts möjligt genom ett bra samarbete med flera matkasse-, livsmedels och grossistföretag som har levererat maten. Maggie påpekar att det inte är något fel på maten de serverar. Att maten har kasserats kan bero på många orsaker. Morötterna kan ha fel utseende, kort datum, förpackningen är felmärkt eller vikten är för låg i förhållande till vad företaget har annonserat.
De 5 000 kr som Årets Staffanstorpare får kommer Maggie och Annette att oavkortat låta tillfalla projektet och på så sätt tillfaller det också våra mindre lyckligt lottade medmänniskor i samhället.